PressReader

Biedt u een selectie buitenlandse kranten aan uw bezoekers? Streeft u continue naar de juiste balans in uw collectie of bent u zoekend hoe zich te profileren in de snel veranderende digitalisering in Bibliotheekland? Kies dan nu voor PressReader via ILGE!

Meer dan 7.000 internationale titels van over de hele wereld..

Digitale kranten en tijdschriften

ILGE biedt u nu de meest complete oplossing voor uw Bibliotheek voor internationale kranten en tijdschriften: PressReader. Meer dan 7.000 internationale titels van over de hele wereld opgenomen in één applicatie direct leverbaar op moment van uitgave, een maximale digitale toevoeging op uw collectie! PressReader biedt de gebruiker uiterst leesgemak en speelt in op hedendaagse digitale ontwikkelingen.

Biedt uw klanten:

 • toegang tot originele teksten en volledige kranten
 • een archief tot 90 dagen terug
 • de mogelijkheid on- en offline te lezen
 • interactieve leesmogelijkheden SmartFlow & SmartZoom (lezen per pagina of artikel)
 • volledige teksten en artikelen met een druk op de knop te vertalen
 • audio integratie: laat de gewenste tekst voorlezen
 • onbeperkt delen van artikelen via social media (Twitter, Facebook, eMail, Evernote en InstaPaper)
 • de mogelijkheid tot printen van artikelen, kranten en tijdschriften (integratie op uw print en betaalsysteem)
 • de mogelijkheid tot reageren en ‘liken’ van artikelen binnen de krant of het blad
 • de optie om teksten te kopiëren en screenshots te maken

De lezers genieten een uiterst interactieve en gebruiksvriendelijke leeservaring door lid te zijn van uw Bibliotheek! Voorzie uw klanten van meer dan 7.000 kranten en tijdschriften uit meer dan 100 landen, direct op moment van uitgave.

fwimg

Compleet abonnement: vergeet digitale beperkingen

PressReader is toegankelijk via verschillende media. Laat uw klanten zelf kiezen hoe zij hun favoriete kranten digitaal willen lezen. Uw abonnement bestaat uit:

 • PressReader App: toegang tot de databank op vaste tablets aangeboden in de Bibliotheek.
 • PressReader HotZone: toegang tot de databank op eigen meegebrachte tablets, smartphones en laptops in de Bibliotheek.
 • PressReader: toegang tot de databank op vaste computers in de Bibliotheek.
 • PressReader thuisgebruik: beveiligde toegang tot de databank vanuit huis op uw eigen apparaat!

PressReader App:
De PressReader App is werkzaam op iedere soort tablet, ongeacht het merk of de type en geeft de gebruiker direct toegang tot de databank op vaste tablets in uw Bibliotheek. U biedt een uiterst modern en vooruitstrevende dienstverlening aan uw bezoekers.

PressReader HotZone:
Met PressReader HotZone biedt u op innovatieve wijze toegang tot databank aan uw klanten op hun eigen meegebrachte media! Door met de eigen tablet, smartphone of laptop zich aan te melden op het WiFi netwerk van de Bibliotheek krijgt de gebruiker toegang tot alle opties van PressReader. Geopende materialen worden gratis offline beschikbaar gesteld in een persoonlijke kiosk en kunnen op elk gewenste locatie geopend worden, zonder bijkomende kosten. Een mooie service die uw klanten zeker zullen waarderen en de binding aan uw Bibliotheek verder zal vergroten.

PressReader voor uw bibliotheek:
Biedt automatische toegang aan tot de krantenbank via de webpagina www.pressreader.com. U kunt ervoor kiezen computers binnen de Bibliotheek speciaal aan te wijzen voor gebruik van de exclusieve service. De krantenbank is toegankelijk vanaf iedere internetbrowser.

PressReader thuisgebruik:
Uw service gaat verder dan alleen in de Bibliotheek. Digitaal betekend nu ook echt digitaal. Uw klanten kunnen vanaf iedere apparaat buiten de Bibliotheek toegang verkrijgen tot de volledige krantenbank middels een beveiligde verbinding voor de duur van 7 dagen. Na 7 dagen vervalt de toegang en dient de klant terug zich weer te ‘authoriseren’ door een actief bezoek aan de Bibliotheek, waarna de toegang opnieuw wordt verlengt met 7 dagen!